Personvernregler for www.skolematensvenner.no

Hos Stiftelsen Skolematens Venner er vi forpliktet til å beskytte og respektere personvernet ditt. Vi jobber hardt for å følge det regelverk om personvern som til en hver tid er gjeldende. Samtidig er deler av regelverket åpent for tolkninger og hva som er de beste måtene å følge regelverket på, er ikke tydelig nok enda per juni 2018. Endringer på denne siden kan medandre ord komme.

NÅR SAMLER VI INN INFORMASJON OM DEG?
Det meste vi har av data om deg er data du selv gir oss når du bruker nettstedet vårt, f.eks når du kontakter oss per e-post eller per telefon eller når du melder deg på vårt nyhetsbrev.

HVILKEN TYPE INFORMASJON SAMLES?
Personopplysningene vi samler inn er data du selv oppgir når du kontakter oss. Det kan inkludere navn, e-postadresse, telefon, med mere. Oppgir du annen informasjon til oss når du kommuniserer med oss, kan også disse bli lagret.

HVORDAN BRUKES INFORMASJONEN?
Vi bruker informasjonen for å ha et forretningsmessig forhold til deg som kunde:

Er du en av våre nyhetsbrevabonnenter, bruker vi informasjonen for å gi deg relevant informasjon i forbindelse med  vår målsetting om å arbeide for et lovpålagt, gratis, ernæringsmessig forsvarlig, daglig måltid i skolen.
Gjelder forespørselen noe annet, bruker vi informasjonen for å besvare din forespørsel.

OPPBEVARING AV INFORMASJON
Vi er juridisk pålagt å lagre visse typer opplysninger for å oppfylle våre lovbestemte forpliktelser (f.eks i forhold til regnskap). Vi vil holde dine personlige opplysninger i våre systemer så lenge det er nødvendig for den aktuelle aktiviteten, eller så lenge det er angitt i en relevant kontrakt du har med oss.

HVEM HAR TILGANG TIL INFORMASJONEN DIN?
Det er sekretariatet i Stiftelsen Skolematens Venner som har tilgang til informasjonen. Vi verken selger eller leier informasjonen din til tredjepart.

HVORDAN DU KAN FÅ TILGANG TIL Å OPPDATERE INFORMASJONEN DIN?
At dine opplysninger er riktige og oppdaterte, er viktig for oss. Ønsker du utfyllende informasjon om hvilke data vi har lagret om deg, vennligst send oss ​​en e-post på post@skolematensvenner.no. Eventuelt send oss post til vår fysiske adresse. Alternativt kan du ringe oss. Du har rett til å be om en kopi av informasjonen Stiftelsen Skolematens Venner har lagret om deg.

SIKKERHETSREGLER FOR Å BESKYTTE INFORMASJONEN DIN
Når du gir oss personlig informasjon, har vi tiltak for å sikre at den behandles sikkert. Vårt nettsted er beskyttet med SSL.

Når vi mottar informasjonen din, gjør vi vårt ytterste for å sikre informasjonen i våre systemer.

BEHANDLINGSANSVARLIG OG DATABEHANDLER
Stiftelsen Skolematens Venner er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre nettsider. At Stiftelsen Skolematens Venner er behandlingsansvarlig, innebærer at det er Stiftelsen Skolematens Venner som har ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Et selskap som behandler data på vegne av Stiftelsen Skolematens Venner, kalles en databehandler. Vi jobber i disse dager med å få på plass databehandleravtaler. Disse vil regulere hvordan databehandler kan behandle data som databehandler har tilgang på. Generelt regulerer en slik avtale at databehandleren kun får behandle personopplysningene på Stiftelsen Skolematens Venner sine vegne og kun til tydelig definerte formål.

TREDJEPARTSVERKTØY
Stiftelsen Skolematens Venner bruker følgende tredjepartsverktøy på vårt nettsted:

  • WordPress – publiseringssystemet som driver nettstedet
  • Google Analytics – nettstedsmåling, her har vi slått på anonymiseringsfunksjonen
  • Apsis – utsendelse av nyhetsbrev

I noen tilfeller må vi sende din informasjon til våre tredjepartsverktøy, men kun for å fullføre oppgaver og tilby tjenester til deg på våre vegne – og vi sender kun den informasjonen som er nødvendig.

BRUK AV COOKIES
På samme måte som mange andre nettsteder, bruker også Stiftelsen Skolematens Venner sitt nettsted cookies. En cookie er en liten tekstfil som lagres på enheten din av nettsteder du besøker.
De samler data om dine surfevaner, men identifiserer deg ikke som et individ. Dette hjelper oss med å forbedre nettstedet vårt og vise relevant markedsføring. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du fjerne cookiene som blir lagret på din PC, via nettleseren din. Dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

Slik avviser eller sletter du dine cookies:

Avvisning av cookies:
Du kan alltid avvise cookies på din PC ved å endre innstillingene i din Internett-browser. Hvor du finner disse innstillingene avhenger av hvilken browser du benytter. Du skal imidlertid være oppmerksom på at dersom du gjør dette, vil det være mange funksjoner og tjenester du ikke kan benytte fordi disse funksjoner og tjenester forutsetter at hjemmesiden kan huske de valg du foretar.

Du kan velge hvilke annonsenettverk du ikke ønsker skal dele dine persondata på tvers av forskjellige slike nettverk ved å klikke her.

Sletting av cookies:
Cookies som du tidligere har akseptert, kan senere enkelt slettes. Benytter du en PC med en nyere Internett-browser, kan du slette dine cookies ved å benytte snarveistastene: CTRL + SHIFT + Delete. Dersom disse ikke fungerer, og/eller benytter du en MAC, må du først avklare hvilken browser du benytter og deretter klikke på den relevante linken under:

Husk: Benytter du flere Internett-browsere, må du slette cookies i hver enkelt.

Nedenfor finner du liste over de cookies som brukes på www.skolematensvenner.no

Nødvendige cookies

Nødvendige cookies bidrar til å gjøre en nettside anvendelig gjennom grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettstedet. Nettstedet kan ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.

Navn Leverandør Hensikt Utløpsdato
PHPSESSID .skolematensvenner.no Stores session data during a website visit, issued by a PHP application, which is a Web Application framework for building websites, produced by The PHP Group. Session
PHPSESSID www.skolematensvenner.no Stores session data during a website visit, issued by a PHP application, which is a Web Application framework for building websites, produced by The PHP Group. Session

Statistikk-cookies 

Statistikk-cookies hjelper eierne til å forstå hvordan besøkende kommuniserer med nettsteder ved å samle inn og rapportere informasjon.

Navn Leverandør Hensikt Utløpsdato
_gat .skolematensvenner.no Used by Google Analytics to throttle request rate ett minutt
_gid .skolematensvenner.no Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. En dag
_ga .skolematensvenner.no En unik identifikator satt i nettleseren for å måle brukerens interaksjon med nettstedet. 2 år

Markedsføring-cookies

Markedsførings-cookies brukes til å spore besøkende på nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifull for utgivere og tredjeparts annonsører..

Navn Leverandør Hensikt Utløpsdato
fr .facebook.com Brukes av Facebook til å levere forskjellige reklame-tjenester, herunder realtids-bud fra tredjeparts-annonsører. 3 måneder

16 ÅR ELLER YNGRE
Vi er ekstra opptatt av å beskytte personvernet til barn i alderen 16 eller yngre. Hvis du er 16 år eller yngre, vennligst ta kontakt med dine foreldre eller foresatte på forhånd før du gir oss personlig informasjon.

Som opplyst innledningsvis, så kan vi endre disse reglene fra tid til annen. Gjeldende lover og personvernpraksis forandres over tid. Hold deg derfor regelmessig oppdatert på våre personvernregler for å sikre at du er fornøyd med eventuelle endringer som har blitt gjort.
Ved å bruke nettstedet vårt, godtar du disse reglene.

Eventuelle spørsmål kan sendes til post@skolematensvenner.no eller send oss post til vår fysiske adresse. Alternativt kan du ringe oss.

Sist oppdatert:
Juni 2018.