I Bæverfjord er det varm mat hver fredag

Bøfjorden og Bæverfjord oppvekstsenter har sitt eget opplegg for skolemåltidet. De 32 skoleelevene får mat hver dag, og på fredag er det varm mat.

Skrevet av Unn Karin Olsen
Foto: Eva Jorid Svendsen

På oppvekstsenteret i Bæverfjord i Surnadal er det barne- og ungdomsarbeider Eva Jorid Svendsen som sørger for at ungene får et sunt måltid mat hver dag. Hun får pengene til å strekke litt lenger i den fådelte barneskolen. Foreldrene betaler samme pris som i resten av kommunen, kr 1136 per halvår. Det blir 12,40 per elev per dag til innkjøp av matvarer, og tillater litt variasjon mellom brødmat og varm mat.

De tre første dagene i uka er det fast meny. Mandag og tirsdag er det smøremåltid  med variert pålegg som gjelder. Onsdag vanker det kornblandinger og knekkebrød til de som er inne, mens de som er ute lager mat der de er. Torsdag byr Eva på småretter som suppe, havregrøt eller varme smørbrød. Fredag er det en varmrett som varierer fra uke til uke. Frukt får elevene hver dag. Litt kosemat vanker det også av og til.

Eva forteller at hun bruker 7 timer i uka på det som har med skolemåltidet å gjøre. Fra lærerne får hun høre at det er fint å kunne følge med på at ungene spiser og hva de spiser. De ser at de som spiser skolemåltidet, holder koken hele dagen.

Eva har satt opp en meny for resten av skoleåret og sendt oss noen bilder.

Les mer om skolemat i Surnadal.

 

Surnadal-velge selv

Grovt brød, pålegg, frukt og grønt står ofte på menyen

Surnadal-kos med lapper

En skjelden gang kommer takka fram

Surnadal-fiskeboller

Fiskeboller i hvit saus er tradisjonell norsk mat.

Surnadal-sunt med laks

Laks med grønnsaker er sunt og populært.