Styret i Skolematens Venner

Stiftelsen Skolematens Venner har et bredt sammensatt, arbeidende styre. Alle har et personlig engasjement for målet om et gratis og sunt måltid til alle elever i norsk skole. Generalforsamlingen 10. september 2019 valgte fire nye styremedlemmer.  Seniorforsker på Nofima mat, Einar Risvik, fortsetter som leder.  

Styret i Skolematens Venner 2019-20

Einar Risvik

Einar Risvik

Leder

Einar Risvik er seniorforsker i Nofima Mat.

Raymond Wiig

Raymond Wiig

Nestleder

Markedsdirektør Foodtech Interiør og Storkjøkken

Barna er fremtiden, og det er viktigere enn noen gang at de får en god start på livet og skolegangen. Vi vet at ikke alle får med seg riktig mat hjemmefra eller spiser den maten de har med seg. Med en offentlig ordning sikrer man riktig kosthold til alle, og alt annet positivt som det medfører.

Vi i FoodTech er engasjert som foreldre og bransjefolk. Det er vel ingen i Norge som jobber med mat og ikke støtter tanken om behovet for skolemat. Samtidig ser vi at vår bransje er tjent med reguleringer og sikkerhet. Vi ønsker at så mange som mulighet vokser opp med et ønske om å jobbe med mat eller i det minste være opptatt av mat. Vi mener dette starter med et godt tilbud på skolen.

Sigrid-Helen Lucassen

Sigrid-Helen Lucassen

vara

Assisterende kjøkkensjef på Sofienbergsenteret, Stiftelsen Kirkens Bymisjon

Som kokk og kostøkonom er jeg opptatt av ernæring. Som mor sørger jeg for at mine barn har et kosthold som dekker deres ernæringsmessige behov, og jeg inkluderer gjerne barna mine i matlagingen. På den måten får de opplæring og erfaring i å lage sunn og god mat.
Mange arbeidsplasser tilbyr sine ansatte å spise i flotte kantiner når de har lunsjpause. Mattilbudet er stort og variert, og prisene er ofte subsidiert av arbeidsgiveren. For meg gir det ingen mening at ikke skolebarn har det samme tilbudet. De fleste skoler har ikke noe mattilbud til sine elever, og med den sittende regjeringen forsvant også tilbudet om gratis skolefrukt. Gratis skolefrukt vet vi øker barn sitt inntak av frukt og grønt samtidig som sosiale helseforskjeller reduseres. Det er god grunn til å anta at et gratis skolemåltid vil ha samme effekt.
Jeg engasjerer meg i Skolematens venner fordi jeg mener at alle skolebarn, fra grunnskolen og gjennom videregående skole, skal tilbys et lovfestet, gratis skolemåltid tilberedt i henhold til tydelige retningslinjer av ansatte med matfaglig utdannelse.

Anne Margrethe Langhus

Anne Margrethe Langhus

styremedlem
Irene K. Furulund

Irene K. Furulund

styremedlem

Lise Marie Brandstadmoen

styremedlem

klinisk ernæringsfysiolog, BAMA

Per Engen

styremedlem

konsulent

Magnus Tvedt-Øresland

vara

Avdelingsleder Ullensaker kommune

Siri Tøvik

vara

Daglig leder Nudi Nutrition