Alle deltar i Eidfjord

Den varme skolelunsjen i Eidfjord er populær. Alle de 99 elevene på Lægreid skule er med på ordningen. Foreldrene betaler 15 kroner dagen.

Av Unn Karin Olsen 3. juni 2015

IMG_1748– Det går kjempefint, sier rektor Anne Istad, når vi spør hvordan det går med den nye skolematordningen. – Elevene er veldig positive. Hele gjengen er enige om at dette vil de fortsette med.

Noen uker har gått siden prøveordningen med et varmt skolemåltid kom i gang, og nå er alle elvene med. De 99 elevene fra 1. til 10. trinn samles på samfunnshuset i matpausen og alle spiser samtidig. Med å la de yngste komme til først, går det greit med serveringen. Maten og kokken kommer fra hotellet som ligger like ved, Eidfjord Fjord & Fjell Hotel.

– God dialog med de som leverer maten og at de er så nære, gjør at det er lett å snu seg, sier rektor. Noen justeringer må det bli i starten. Det går på ting som meny, krydder og porsjonsstørrelser. Før de begynte var elevrådet med på smaking og kom med innspill til menyen. En hel dag med kokken var nyttig i planleggingsprosessen.

– Skolematen er hverdagsmat, sier rektor Istad. – Det var mange ulike forventninger og ønsker, og alt kan ikke innfris. Et viktig grep er at alle får menyen hjem i god tid, slik at foreldrene vet hva som serveres. Da kan de tilpasse middagen. Skolemåltidet er blitt veldig godt mottatt, aslutter en fornøyd rektor.

Prisen på skolemåltidet på Lægreid skule er 285 kroner i måneden eller 15 kroner dagen.

Foto. Bjørne Møen

Les om oppstarten her.